Sfidarea lui Iohannis față de profesori: și-a trimis consilierul de pe sănătate să discute cu sindicaliștii din educație

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 25-05-2023 16:41
Actualizat: 25-05-2023 16:50

Liderul Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, susține că președintele României, Klaus Iohannis, și-a trimis consilierul de pe sănătate pentru a discuta cu sindicaliștii din educație.

Liderul sindical a susținut la Digi24 că a discutat din respect cu consiliera lui Iohannis, însă nu au găsit o soluție pentru a rezovla criza din educație.

„Ieri am deplâns puțin neparticiparea (n. r.: la negocieri) a domnului Ciucă și Ciolacu, cu care ne-am întâlnit de cinci-șase ori din decembrie. Poate azi vin alături de noi. Aici trebuie decizie politică.

Dacă nu, degeaba ne întâlnim la negocieri: dacă doamna ministru nu are mandat de a aborda problemele noastre cu cărțile pe față ne ducem și ne întâlnim; nu putem să refuzăm întâlnirea cu doamna ministru. Noi mergem la negocieri, indiferent cu cine.

La Cotroceni am avut o doleanță și ne-a fost satisfăcută parțial: domnul președinte avea o problemă sau nu avea, treaba domniei sale, dar când am cerut să fie el mediatorul litigiilor noastre cu Guvernul și ne-am întâlnit cu o distinsă doamnă consilieră prezidențială, dar care era pe probleme de sănătate... Frumos este să dai curs invitației când ești solicitat. Nu ne-a folosit la mai nimic”, a explicat Anton Hadăr la postul TV menționat.

Context

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că înțelege nemulțumirile profesorilor, dar problema salarizării acestora nu se poate rezolva „instant” (continuarea aici).