Kremlinul reacționează după ce ucrainenii l-au pus pe Putin în capul listei: Operațiunea militară specială este mai mult decât justificată

Autor: George Traicu
Publicat: 25-05-2023 17:56

Declarațiile Kievului conform cărora "Putin este ținta numărul unu" sunt teroriste, așa că operațiunea militară specială este mai mult decât justificată, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru emisiunea "Moscova. Kremlin. Putin", relatează TASS, potrivit Rador.

La solicitarea de a comenta declarația Ucrainei, conform căreia președintele rus Vladimir Putin este ținta numărul unu a Kievului, Peskov a spus: "regimul terorist vorbește despre aspirațiile sale teroriste". "Operațiunea militară specială este mai mult decât justificată, mai mult decât necesară și ar trebui încheiată prin atingerea obiectivelor stabilite" - a adăugat secretarul de presă al președintelui rus, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

Peskov a subliniat că securitatea președintelui Federației Ruse este asigurată în mod corespunzător. "Credeţi-mă, serviciile noastre de securitate își cunosc treaba și știu ce fac" - a dat asigurări reprezentantul Kremlinului.

Amintim că, într-un interviu publicat pe 24 mai în ziarul german "Die Welt", adjunctul șefului Direcției Generale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, a recunoscut existența unei liste de ruși pe care Kievul intenționează să-i elimine fizic. Potrivit afirmaţiilor acestuia, ţinta principală a Direcţiei este Vladimir Putin.