Video | Moment emoționant: Funeriu, omagiu adus profesoarei sale de chimie, la gala unui colaborator laureat Nobel

Autor: F. P.
Publicat: 26-05-2023 00:21
Actualizat: 26-05-2023 06:39

În timp ce Guvernul se luptă cu revendicările profesorilor, fostul ministru al educației Daniel Funeriu, chimist care şi-a luat doctoratul cu un laureat Nobel, i-a cerut primei sale profesoare de chimie să vină în primul rând înainte de a citi laudatio pentru profesorul Sauvage, laureat Nobel 2016 în chimie.

Momentul emoționant, care a unit generații de chimiști, a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Sunt un privilegiat că am reușit să-i aduc în aceeași sală pe prima mea profesoară de chimie - mentorul meu din adolescență - și pe unul din mentorii mei din viața de cercetător, laureat Nobel.

Acum câteva zile, la Universitatea de Vest din Timișoara, am avut onoarea de a citi laudatio la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Jean-Pierre Sauvage, laureat Nobel pentru chimie 2016, mentor și mai apoi apropiat prieten. Am invitat-o și pe prima mea profesoară de chimie de la Generală 18, doamna Maria Crisnic. A fost modul meu de a mulțumi profesorilor care m-au inspirat.

Pe lângă doleanțele legitime din prezent ale profesorilor - o mai bună valorizare a carierei lor și salarii mai bune - cred că a-și vedea elevii ajunși sus este o mare fericire pentru toți cei care am avut elevi și studenți. Mulțumesc, doamna profesoară! Mulțumesc, Universitatea de Vest! Marilen Gabriel Pirtea”, scrie Funeriu pe Facebook.