Erling Haaland, David de Gea și Kevin De Bruyne premiații sezonului în Anglia

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 28-05-2023 21:44

Erling Haaland, David de Gea și Kevin De Bruyne premiații sezonului în Anglia.

A fost un sezon cu adevărat istoric în fotbalul englez și în Premier League. Erling Haaland, David de Gea și Kevin De Bruyne s-au ales cu premiile individuale ale sezonului, informează Mediafax.

S-au bătut recorduri, mai ales de către Erling Haaland, s-au marcat goluri spectaculoase, au avut loc rezultate surprinzătoare, iar cursa pentru titlu și lupta pentru retrogradare au fost palpitante.

Gheata de Aur - Erling Haaland

Se așteptau multe de la Erling Haaland atunci când a semnat pentru Manchester City în vara anului 2022 și, cumva, a reușit să depășească toate aceste așteptări.

În primul său sezon în Premier League, norvegianul a doborât recordul all-time de goluri într-un singur sezon în această divizie, marcând 36 de goluri - depășindu-i atât pe Alan Shearer, cât și pe Andy Cole - și și-a ajutat echipa să câștige titlul de campioană.

Playmaker - Kevin De Bruyne

Un jucător care a jucat un rol masiv în marcarea golurilor lui Haaland este Kevin De Bruyne. Belgianul și-a consolidat palmaresul ca unul dintre cei mai prolifici jucători din Premier League în 2022/23, oferind 16 pase de gol. De Bruyne devine astfel unul dintre cei mai buni cinci creatori de goluri din istoria campionatului.

Mănușa de aur - David de Gea

Pentru a doua oară în cariera sa, David de Gea a câștigat premiul Golden Glove. Numărul unu de la Man Utd a fost crucial pentru performanțele mult îmbunătățite ale echipei sale în 2022/23, adunând un număr impresionant de 17 meciuri fără gol primit.