Ministerul Sportului va organiza `Ziua Copiilor Sportivi` de 1 iunie

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 29-05-2023 21:56

Ministerul Sportului organizează joi, 1 iunie, „Ziua Copiilor Sportivi” la Stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”, un eveniment multi-sportiv deschis publicului larg.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sportului, obiectivele evenimentului vizează promovarea unui stil de viață echilibrat și sănătos, inițierea copiilor în diverse discipline sportive, sprijinirea și motivarea noilor practicanți, prin crearea unei comunități diversificate de tineri sportivi și promovarea municipiului București pe plan sportiv, conform Mediafax.

„ la Stadionul este un eveniment care capătă deja tradiție. Avem din nou porțile deschise pentru copii, în dorința de a le oferi un cadru de petrecere activă și distractivă a zilei lor. Federațiile naționale sunt alături de noi și anul acesta, cu ateliere sportive variate și dinamice, care le vor oferi celor mici posibilitatea de a încerca 12 sporturi diferite. Sperăm ca mișcarea să fie o obișnuință a vieții lor, iar sportul să le devină prieten. Vor avea parte de experiențe de neuitat, așa că îi invit ca joi, de ziua lor, să vină la Arcul de Triumf!”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Vor fi ateliere demonstrative, cu antrenamente susținute de sportivi legitimați, sub îndrumarea antrenorilor de specialitate. La atelierele organizate – baschet, gimnastică, rugby, tenis, scrimă, fotbal-tenis, tenis de masă, lupte, arte marțiale, judo, kempo, box, volei, oinătenis de câmp – vor asista și participa copiii din public.

Organizatorii doresc să le ofere acestora o experiență plăcută și distractivă, care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea lor armonioasă. În acest scop, micuții vor fi invitați să se alăture unor jocuri și activități derivate din demonstrațiile susținute de sportivi și să își demonstreze pasiunea prin ștampilarea unui „pașaport” pe care vor obține vize de participare în cadrul tuturor atelierelor la care se vor înscrie. La final, participarea activă la cel puțin cinci dintre ateliere vizitate va fi recompensată cu premii de încurajare.

Evenimentul se va desfășura cu participarea a 13 federații sportive – Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Rugby, Federația Română de Baschet, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Tenis de Masă, Federația Română de Fotbal – Tenis, Federația Română de Arte Marțiale, Federația Română de Kempo, Federația Română de Box, Federația Română de Volei, Federația Română de Oină, Federația Română de Fotbal și Federația Română de Haltere, alături de de A.S. ARC PRO TENIS – în parteneriat cu cu Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf”.

Evenimentul se va bucura de prezența a numeroși ambasadori ai sportului – sportivi cu performanțe de excepție în disciplinele reprezentate prin ateliere în cadrul manifestării – care vor împărtăși din secretele reușitei lor, pentru a încuraja copiii să practice sportul, vor face fotografii cu aceștia, vor oferi autografe și mici demonstrații de virtuozitate.