VIDEO Dragoș Cristian Vlad, șeful Autorității pentru Digitalizarea României: 'Digitalizarea trebuie să devină un proiect de țară'

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 31-05-2023 21:41

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României atrage atenția că România are nevoie de un proiect de țară care să vizeze digitalizarea. Una din problemele cronice ale mediului bugetar, digitalizarea ar putea contribui decisiv la o mai bună colectare, de exemplu, a taxelor, dacă aceasta ar fi implementată la nivelul ANAF.

”Pentru următorii 3, 5, 7 ani, digitalizarea trebuie să devină un proiect de țară. Trebuie să ne aducem cetățeanul în mijloc. Dacă până acum s-au construit sisteme informatice pentru instituții publice, acum trebuie să construim sisteme informatice pentru cetățeni. După ghiseul.ro, implementăm identitatea digitală europeană, prin EU wallet. Și în transformarea digitală putem face un salt, să revenim pe primele poziții. Avem nevoie de o piață IT care să crească natural.

Nu măsurăm corect competențele digitale ale cetățenilor. Peste 4 milioane de români au plecat din țară și lipsesc din statisticile care măsoară competențele, pentru că ei au competențe digitale.”, a spus Dragoș Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României la evenimentul organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.