Americanii dezvăluie strategia forțelor armte ucrainene în contraofensivă: lovituri fulger și recuperarea teritoriilor strategice

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 05-06-2023 05:31

Statele Unite consideră că foarte așteptata contraofensivă ucraineană va duce la recucerirea de către Kiev a unui "teritoriu semnificativ din punct de vedere strategic", a declarat Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui american Joe Biden, informează CNN, scrie Rador.

"Exact cât de mult, în ce locuri, asta va depinde de evoluțiile de pe teren, pe măsură ce ucrainenii vor demara această contraofensivă - dar noi credem că ucrainenii vor avea succes în această contraofensivă", a spus Jake Sullivan pentru Fareed Zakaria de la CNN.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că se așteaptă la o formă de negocieri până la sfârșitul acestui an, Jake Sullivan nu a vrut să ofere niciun fel de calendar, dar a spus că evoluțiile de pe câmpul de luptă vor avea un "impact major" asupra oricărei negocieri viitoare.

"Dar ceea ce voi spune este următorul lucru: președintele Zelenski însuși a spus că acest război se va încheia în cele din urmă prin diplomație", a declarat Jake Sullivan.