Pânza 'Bust de femeie', de Picasso, va fi scoasă la licitaţie la Koln

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 05-06-2023 15:06

Pânza "Bust de femeie", de Picasso, va fi scoasă la licitaţie la Koln.

Pânza "Buste de femme" de Pablo Picasso, ce a fost creată cu doi ani înainte de moartea artistului în 1971, urmează să fie scoasă la licitaţie, luni, la Koln, pentru o sumă estimată între 1,5 şi 2,5 milioane de euro, transmite DPA.

Este pentru prima oară în ultimii 25 de ani când o pictură importantă a artistului spaniol este scoasă la licitaţie în Germania, conform casei de licitaţii Van Ham, organizatoarea vânzării, conform Agerpres.

Conform istoricilor artei, este vorba de un portret al celei de-a doua soţii a artistului, Jacqueline Roque (1927-86), pânza provenind din colecţia acesteia. În prezent, pictura face parte dintr-o colecţia germană privată ce include şi lucrări semnate de Louise Bourgeois, Paul Klee, Sigmar Polke, Egon Schiele şi Kurt Schwitters.

Picasso, care a murit acum 50 de ani, a creat în total 400 de portrete ale lui Jacqueline Roque, care era cu 46 de ani mai tânără. Fosta vânzătoare de ceramică le-a interzis ulterior copiilor săi să participe la funeraliile lui Picasso.