Adjunctul lui Lavrov acuză Occidentul că vrea să facă din Republica Moldova o a doua Ucraină

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 09-06-2023 18:11

Adjunctul lui Lavrov acuză Occidentul că vrea să facă din Republica Moldova o a doua Ucraină

Adjunctul ministrului de externe al Rusiei, Mihail Galuzin, şi-a exprimat opinia că Occidentul încearcă să transforme Republica Moldova într-o a doua Ucraină. Galuzin a făcut această declaraţie la postul de televiziune "Rossia-24", anunță Rador.

"Occidentul este absolut iresponsabil, absolut miop, urmărind ca Republica Moldova să aibă rolul unei a doua Ucraine, iar actuala conducere a Republicii Moldova, din păcate, este implicată activ în acest lucru" - a spus diplomatul rus. Galuzin a subliniat că Moscova nu inițiază nicio tensionare a relaţiilor cu Chișinăul, în timp ce autoritățile moldovene urmează calea participării la politica antirusă a Statelor Unite ale Americii și a sateliților acestora, adică escaladarea relațiilor cu Rusia.

SVR a declarat că mass-media din Republica Moldova este sub control strict al Occidentului

Anterior, Serviciul rus de Informații Externe (SVR) a declarat că mass-media din Republica Moldova este sub control strict al Occidentului, iar Chișinăul a dat "carte albă" pentru acoperirea rusofobă a evenimentelor.

Potrivit serviciului rus, se organizează în mod regulat seminarii speciale pentru angajații mass-media din Republica Moldova pentru a explica cum să reflecte "corect" anumite evenimente. Înainte de aceasta, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că organele de ordine din Republica Moldova, în conformitate cu decizia Curții Penale Internaționale, îl vor aresta pe președintele rus Vladimir Putin, în cazul vizitei acestuia în republică.