Producătorii de alimente din Ungaria se extind în Ținutul Secuiesc

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 12-06-2023 08:12
Actualizat: 12-06-2023 08:16

Producătorii de alimente din Ungaria se extind în Ținutul secuiesc

Zece producători de alimente din Ungaria vor avea noi posibilităţi de a îşi vinde produsele în Transilvania, ca urmare a unei întâlniri de două zile cu cei mai importanţi furnizori şi distribuitori ai lanţurilor de vânzare a produselor alimentare din Ţinutul Secuiesc - se arată într-un comunicat al Agrármarketing Centrum Kft. (AMC - societate comercială nonprofit, coordonată de Ministerul ungar al Agriculturii - n.r.), remis vineri Agenţiei de Presă MTI citat de Rador.

În perioada 8-9 iunie, AMC şi Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc au organizat, la Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, o serie de întâlniri de afaceri, cu scopul de a extinde în această regiune oferta produselor alimentare din Ungaria.

În alegerea locului desfăşurării întâlnirilor a contat şi faptul că Primăria Miercurea Ciuc intenţionează realizarea unui parc industrial pe o suprafaţă de 92 de hectare, unde se doreşte atragerea şi a unor antreprenori din domeniul industriei alimentare.

Participanţii la această manifestare au fost informaţi despre Programul Hungarian Food Business, iar producătorii sosiţi din Ungaria le-au prezentat furnizorilor lanţurilor comerciale din Ţinutul Secuiesc diferite produse alimentare, ca de exemplu dulceţuri, vinuri, paste făinoase, siropuri din fructe şi băuturi răcoritoare. Totodată, a fost prezentat catalogul digital Hungarian Food Business Catalogue, în care sunt prezentate aproximativ două mii de produse alimentare din Ungaria - se mai precizează în comunicat.