Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti, vizat de o amendă de 100.000 de lei a Gărzii de Mediu pentru că nu a fost respectată procedura de recepţionare

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 15-06-2023 10:42

Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 de lei pentru că nu a respectat procedura de recepţionare a deşeurilor şi că au fost depozitate deşeuri care nu au fost supuse procesului de tratare, potrivit news.ro.

“Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia integrată de mediu. Din verificările efectuate a rezultat că nu a fost respectată procedura de recepţionare a deşeurilor şi s-au depozitat deşeuri care nu au fost supuse în prealabil procesului de tratare.

De asemenea, nu s-au asigurat măsurile tehnologice pentru funcţionarea în parametrii optimi a staţiei de epurare şi nu s-a respectat cerinţa de acoperire periodică cu strat de pământ a celulei în exploatare pentru asigurarea zonei active de maxim 2500 mp”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa.

Garda de Mediu a anunţat şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, aceasta fiind autoritatea de reglementare.

“Pe lângă sancţiunea aplicată şi măsurile dispuse, s-a formulat propunere de notificare prealabilă care a fost transmisă la Agenţia pentru Protecţia Mediului, autoritatea competentă de reglementare. După expirarea termenelor stabilite, Garda de Me