Polo: România a pierdut meciul cu Japonia şi va juca pentru locul 11 la CM under 20

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 16-06-2023 14:46


Naţionala de polo U20 a României a fost învinsă, vineri, de reprezentativa Japoniei, scor 14-11, la Campionatul Mondial de la Otopeni. Tricolorii vor juca pentru locul 11, potrivit news.ro.

“Capul sus băieţi! După un meci în care am condus şi cu 3 goluri, România va lupta pentru locul 11 mâine!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a FR Polo.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima au jucat echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

Astfel, componenţa grupelor a fost: A – Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru; B – Grecia, Serbia, SUA, Ungaria (Divizia 1), respectiv C – Germania, Africa de Sud, Japonia; D – Brazilia şi Olanda (au jucat două partide împreună, după retragerea Kazakhstan); E – Noua Zeelandă, România, Peru; F – Argentina, Australia, Iran.

Primele două clasate din grupele A şi B, adică Spania, Muntenegru, Ungaria şi Serbia, s-au calificat direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-4 au jucat cu echipele angrenate în meciurile de baraj, între câştigătoarele grupelor C-D şi E-F, din divizia secundă, pentru ajungerea în sferturi.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

Meciurile din sferturile de finală s-au disputat, joi, la Campionatul Mondial under 20, de la Otopeni, competiţie la care România a ajuns până în optimile de finală. În semifinale se vor duela, vineri, Grecia cu Serbia şi Ungaria cu SUA.