Clubul West Ham United, sancţionat de UEFA după incidentele de la finala Europa Conference League

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 21-06-2023 20:40

Clubul englez West Ham United a fost sancţionat de UEFA după incidentele de la finala Europa Conference League, de pe 7 iunie, câştigată cu 2-1 împotriva grupării italiene Fiorentina, informează miercuri AFP.

West Ham a fost sancţionată pentru comportamentul suporterilor săi, "invadarea terenului" şi "aruncarea cu obiecte", inclusiv pahare care l-au rănit la cap pe căpitanul Fiorentinei, Cristiano Biraghi, potrivit Agerpres.

Gruparea londoneză va trebui să plătească o amendă de 58.000 de euro şi nu va putea vinde fanilor bilete pentru următoarele două meciuri în deplasare în cupele europene. Sancţiunea pentru a doua din aceste partide este însoţită de o suspendare pentru o perioadă de probă de doi ani.

A doua zi după finală, Fiorentina a cerut o sancţiune "exemplară" după ce Cristiano Biraghi a fost rănit la cap de pahare aruncate din tribune de fani ai lui West Ham United în timpul meciului.

Partida, disputată la Praga, a fost întreruptă câteva minute după ceva mai mult de o jumătate de oră de joc. Când se pregătea să execute un corner, Biraghi a fost lovit în cap de pahare de plastic aruncate de fani ai lui West Ham. Fotbalistul, umplut de sânge, a primit îngrijiri pe teren şi meciul s-a reluat.

Din cauza acestei răni, jucătorul italian a avut nevoie de "opt cusături" după meci, a subliniat Fiorentina într-un comunicat. Biraghi a fost la originea primului gol al lui West Ham, el provocând un penalty.