Putin răsuflă ușurat: Președintele rus i-a mulțumit omologului belarus pentru rezolvarea situației

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 24-06-2023 21:47
Actualizat: 25-06-2023 09:48

Președintele rus i-a mulțumit omologului său belarus pentru activitatea depusă în vederea detensionării situației, relatează agenția rusă de stat Tass.

Președintele rus Vladimir Putin i-a mulțumit omologului său belarus, Alexander Lukașenko, în timpul unei conversații telefonice de sâmbătă seara, pentru munca depusă în vederea rezolvării situației din jurul companiei militare private (PMC) Wagner. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al președintelui belarus.

"Astăzi, la ora 21.00, președinții din Belarus și Rusia au vorbit din nou la telefon. Președintele Belarusului l-a informat în detaliu pe președintele Rusiei cu privire la rezultatele discuțiilor cu conducerea PMC Wagner. Președintele rus l-a susținut și i-a mulțumit omologului său belarus pentru munca depusă", se arată în comunicat.

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner, a anunţat, sâmbătă, că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova, confirmând acordul mediat de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.