Ecuador: opt persoane au murit în urma unui schimb de focuri între presupuse bande rivale

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 26-06-2023 05:15

Opt persoane au fost ucise duminică pe litoralul la Oceanul Pacific al Ecuadorului, în ceea ce pare a fi al treilea schimb de focuri între bande rivale în această lună, a anunţat poliţia, notează AFP, citat de Agerpres.

Alte cinci persoane au fost rănite în schimbul de focuri de armă care a izbucnit în faţa unui club de noapte din La Concordia, un oraş cu 49.000 de locuitori situat în nord-vestul ţării, a precizat poliţia pentru presă într-un grup de discuţii pe WhatsApp.

În aceeaşi zi, alte incidente violente au făcut patru morţi în capitala Quito, potrivit poliţiei, care a adăugat că trei dintre victime "ar avea legături cu grupuri criminale".

Un atac în portul ecuadorian Guayaquil a făcut deja cel puţin şase morţi şi opt răniţi săptămâna trecută, potrivit autorităţilor oraşului, unul dintre cele mai afectate de criminalitate şi trafic de droguri.

Ecuadorul se confruntă cu o creştere a violenţei din cauza războiului bandelor pentru controlul reţelelor de aprovizionare şi distribuţie a drogurilor.

Ciocnirile dintre bandele de traficanţi de droguri au dus şi la masacre repetate în închisorile ţării, cu peste 420 de deţinuţi ucişi din februarie 2021, reaminteşte AFP.