Butonul din mașină care te ajută să reduci consumul de combustibil: poți face o economie importantă

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 27-06-2023 14:06

A venit vara cu temperaturile caniculare, iar șoferii care pornesc aerul condiționat au problema consumului crescut de combustibil. O metodă simplă pentru reducerea consumului este butonul de reciculare a aerului. Astfel, instalația de aer condiționat va recircula aerul deja prezent în mașină și îl va aduce la temperatura optimă, fără a fi nevoie să apeleze la aerul din exterior.

„Compresorul are nevoie de energie pentru ca sistemul de aer condiționat al mașinii să funcționeze. Așa că va folosi o cantitate mică de combustibil atunci când sistemul e activat,” a declarat Bradley Jando, din cadrul Kwik Fit.

Butonul se află în zona de reglare a aerului condiționat din mașină, iar efectul de reducere al consumului se aplică și pentru mașinile electrice.

„Poate să reducă acest consum de combustibil cu până la 10%. Și efectele sunt mai ales vizibile atunci când vine vorba de călătoriile scurte,” a continuat el.

„Atunci când pornești, sistemul de aer condiționat trebuie să muncească din greu pentru ca temperatura din interior să atingă un nivel confortabil.”