Kelemen Hunor acuză Libertatea de fake-news: 'Este o minciună. Orban nu a fost la București din decembrie 2022'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 27-06-2023 16:50

Kelemen Hunor acuză Libertatea de fake-news: 'Este o minciună. Orban nu a fost la București din decembrie 2022'

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, pentru Digi24.ro, că informațiile apărute în presă despre o așa zisă vizită secretă a lui Viktor Orban la București înainte de negocierile pentru guvernul Ciolacu, sunt false.

Libertatea a publicat o fotografie și informația potrivit căreia premierul Ungariei ar fi fost în secret la București cu o lună înainte de scoaterea de la guvernare a UDMR

Libertatea a publicat o fotografie și informația potrivit căreia premierul Ungariei ar fi fost în secret la București cu o lună înainte de scoaterea de la guvernare a UDMR și că președintele Uniunii, Kelemen Hunor, ar fi avut o întâlnire cu el, într-un cunoscut restaurant din Capitală.

„Fotografia este din decembrie. De atunci nici Orban nu a fost la București și nici eu nu am avut întâlnire cu el. Este minciună”, a explicat Kelemen Hunor, la Digi24. Și Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a spus că acea fotografie este un fake-news.

Viktor Orban a fost la București în decembrie anul trecut, împreună cu Ursula von der Leyen, pentru semnarea acordului privind cablul submarin pentru energie care leagă Asia Centrală de Europa.

UDMR a fost scoasă acum două săptămâni de la guvernare în urma eșecului negocierilor cu PNL pentru împărțirea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu.