Petra Kvitova și-a anunțat retragerea de la turneul Eastbourne International 2023

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 27-06-2023 17:04

Petra Kvitova, campioana în exercițiu, nu va juca săptămâna aceasta la Eastbourne International 2023, după ce s-a impus săptămâna trecută la Berlin.

Kvitova a reușit o performanță impresionantă la ediția de anul trecut a Eastbourne International, dar nu-și va apăra trofeul anul acesta. Veterana a avut câteva momente destul de importante în acest an, cu triumful surprinzător de la Miami, învingând-o pe Elena Rybakina în finala turneului WTA 1000, conform Mediafax.

Ea a avut apoi câteva săptămâni dificile în circuit, confruntându-se cu accidentări și, în general, nu a jucat prea bine pe zgură. La revenirea pe iarbă a jucat mult mai bine, iar săptămâna trecută a avut o evoluție foarte bună la Berlin Open. Înfruntând-o pe Vekic în finală, Kvitova a fost mai bună decât croata și a reușit să ridice încă un trofeu în acest an.

Cu doar o săptămână până la Wimbledon, Kvitova și-a anunțat retragerea de la acest eveniment, într-un comunicat postat pe rețelele de socializare.

„Sunt foarte tristă că trebuie să mă retrag de la turneul de la Eastbourne și că nu am șansa de a-mi apăra titlul. Este una dintre opririle mele preferate din circuit și le doresc tuturor o săptămână minunată.”

Pe lângă rezultatele bune din acest an, Kvitova s-a confruntat și cu mai multe probleme fizice, din cauza cărora nu are așteptări mari de la evoluția sa la Wimbledon.