Premieră istorică în Turul Franței: Adam Yates și fratele său geamăn, Simon Yates, au trecut primii linia de sosire în etapa inaugurală

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 01-07-2023 21:29

Ciclistul britanic Adam Yates (UAE Team Emirates) este primul purtător al tricoului galben în Turul Franţei 2023, după ce a reuşit să se impună în etapa de debut, desfăşurată sâmbătă la Bilbao, în Ţara Bascilor.

Adam Yates, cronometrat pe distanţa de 182 km 4 h 22 min 39 sec, a trecut primul linia de sosire, urmat la patru secunde de fratele său geamăn Simon Yates, care concurează pentru echipa Jayco-AIUla. Cei doi s-au detaşat de restul plutonului cu nouă kilometri înainte de sosire, scrie agerpres.ro.

Poziţia a treia, la 20 de secunde, a fost ocupată de slovenul Tadej Pogacar (UAE), dublu câştigător al Turului Franţei (2020, 2021).

Aceasta este prima victorie de etapă în Marea Buclă pentru Adam Yates (30 de ani), care a mai purtat tricoul galben timp de patru zile, în 2020.

Etapa inaugurală a Tour de France a fost marcată de abandonul spaniolului Eric Mas (Movistar), în urma unei căzături produse cu 24 km înainte de sosire.

Cursa din Hexagon continuă cu etapa a doua, programată duminică tot în Ţara Bascilor, între Vitoria-Gasteiz şi San Sebastian (209 km).