Vlad Filat pune punctul pe I! Republica Moldova și-a epuizat posibilitățile de a deveni un stat funcțional, se impune revenirea la România Mare

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 03-07-2023 11:03

„Ultimele evoluții internaționale dictate de războiul de la frontiera noastră, dar și situația concretă în care ne aflăm noi, ne impune să analizăm serios posibilitatea reunificării celor două state românești – Republica Moldova și România – și revenirea la România Mare, de unde am fost rupți prin forța militară, fără a fi întrebați”. Declarația a fost făcută de fostul prim-ministru, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Potrivit politicianului, șansa cetățenilor R.Moldova la prosperitate și securitate este revenirea la ceea ce sunt ei – români.

Adevăratul proiect de țară al PLDM trebuie să fie reunificarea celor două state românești, așa cum este stipulat în Declarația de Independență... Adevărata maturitate politică a R.Moldova și a sistemului său politic este recunoașterea a faptului că suntem români și șansa noastră la prosperitate și securitate este revenirea noastră la ceea ce am fost, suntem și vom fi mereu, indiferent de nedreptățile istoriei care nu a fost întotdeauna prea darnică cu noi”, a adăugat el.

În acest sens, fostul premier a mențioat că R.Moldova și-a epuizat practic toate posibilitățile de a deveni un stat funcțional, „dat fiind faptul că este doar o bucată din întregul românesc”.

O spun nu doar din cunoaștere, dar și din experiența pe care am acumulat-o pe parcursul timpului. Nu am fost un simplu prim-ministru. Am fost implicat și cunosc în detalii ce reprezintă R.Moldova. Vă spun cu toată responsabilitatea că aceasta este unica cale pe care trebuie să mergem”, a precizat Filat.