Ciudatul fenomen Buck Moon: Luna este mult mai aproape de Pământ decât ar fi trebuit să fie, în această perioadă a anului

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-07-2023 13:41

Fenomenul Buck Moon (Luna cerbului) are loc în fiecare an, spre jumătatea lunii iulie, dar anul acesta a apărut mult mai devreme decât era de așteptat. Superluna din iulie apare plină timp de până la trei zile, potrivit NASA, informează BBC.

Cunoscută sub numele de Buck Moon, luna este mai aproape decât ar trebui să fie pe orbita sa în jurul Pământului.

Sursa FOTO: Reuters

Acest lucru se datorează faptului că orbita Lunii nu este un cerc perfect din cauza atracției gravitaționale a Pământului, ci este eliptică, ca un cerc alungit sau oval.

Din acest motiv, există momente în cadrul orbitei de 27,32 zile a Lunii când aceasta este mai aproape de Pământ și alte momente când este mai departe.

O superlună are loc atunci când Luna se află în cel mai apropiat punct al orbitei sale de Pământ și, de asemenea, în faza de Lună plină.

Luna plină din iulie a primit numele nativilor americani de Buck Moon (Luna cerbului), deoarece coarnele cerbilor masculi sunt în plină creștere în iulie, potrivit Observatorului Regal.

Observatorul Regal remarcă faptul că Luna va orbita mai aproape de Pământ decât Lunile pline pe care le-am avut deja în acest an.

Luna plină din august va fi singura superlună atât de aproape de Pământ în acest an, a precizat publicația.