Situație gravă pe Transfăgărășan, muntele a luat-o la vale! Cozi cu peste 100 de mașini pe ambele sensurti, drumul a fost blocat de aluviuni / Foto-video

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 06-07-2023 18:08

Situație gravă pe Transfăgărășan, muntele a luat-o la vale! Cozi cu peste 100 de mașini pe ambele sensurti, drumul a fost blocat de aluviuni

Sunt cozi pe mai mulți kilometri, joi, pe DN 7 - Transfăgărășan, în zona Arefu, județul Aargeș, după ce au început să cadă pietre de pe versanți în urma ploilor abundente, ceea ce a dus la oprirea traficului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore, traficul rutier a fost oprit din cauza aluviunilor de pe carosabil, pe DN.7 Transfăgărăşan, în localitatea Arefu.

Astfel, s-au format cozi de autovehicule pe mai mulți kilometri, în prezent fiind peste 100 de mașini pe ambele sensuri.

În acest context, salvatorii ISU Argeș s-au deplasat la locul incidentului cu o ambulanță SMURD și cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare.

La acest moment s-a reluat circulația pe tronsonul de coborâre.

O singură persoană, respectiv un motociclist, a fost asistată medical. Motociclistul suferise o leziune la picior și nu a avut nevoie să fie transportat la spital.

Intervin pentru deblocare echipaje din cadrul Secției Drumuri Naționale și autoritățile locale.