Zelenski se roagă pentru Ucraina la Liov, într-un moment crucial al războiului: 500 de zile de luptă

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 09-07-2023 05:10
Actualizat: 09-07-2023 08:33

Preşedintele Volodimir Zelenski, întors dintr-un mini-turneu care l-a dus în Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Turcia, s-a dus sâmbătă seară la Liov, unde, la împlinirea a 500 de zile de la declanşarea războiului rus de agresiune, a luat parte la o slujbă de rugăciune pentru Ucraina, informează un comunicat al Preşedinţiei ucrainene, potrivit news.ro.

În cadrul unei vizite de lucru în regiunea Liov, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a participat la evenimentul de rugăciune "Dumnezeu să salveze Ucraina! 500 de zile de rezistenţă şi victorie", anunţă Preşedinţia ucraineană.

Slujba a avut loc în apropierea monumentului lui Taras Şevcenko din Liov, unde reprezentanţi ai clerului şi lideri ai organizaţiilor religioase au rostit rugăciuni pentru Ucraina.

„Ei s-au rugat pentru victoria ţării noastre şi pentru o pace dreaptă. Liderii spirituali au cerut mijlocire şi putere pentru apărătorii patriei noastre, binecuvântări pentru autorităţile ucrainene şi mântuire pentru toţi cei afectaţi de război. Ei s-au rugat, de asemenea, pentru restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, precizează comunicatul de la Kiev.

La evenimentul de rugăciune a avut acces şi publicul, iar printre alţi oficiali prezenţi s-au numărat prim-ministrul Denis Şmîhal, şeful biroului prezidenţial Andrii Iermak şi primarul din Liov, Andrii Sadovi

Liovul, oraş vestic aflat la 70 de km depărtare de graniţa cu Polonia, a fost lovit săptămâna aceasta de cel mai sângeros atac rusesc de la începutul războiului, soldat cu zece morţi şi 45 de răniţi în rândul civililor.