Kylian Mbappe îşi va lăsa copilul să aleagă între Franţa şi Camerun

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-07-2023 14:38

Kylian Mbappe, vedeta şi căpitanul Les Bleus, a afirmat că, în cazul în care va deveni tată, îşi va lăsa copilul să aleagă între Franţa şi Camerun, în ceea ce priveşte naţionalitatea sa sportivă, potrivit Agerpres.

"Este o alegere personală. E ceva ce vine din inimă, nu este ca în cazul unui club. Este o alegere pe care o va face el însuşi", a declarat Mbappe pentru postul de televiziune La Nouvelle Chaine Ivoirienne, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o recent în Camerun, ţara natală a tatălui său Wilfried Mbappe, care l-a însoţit.

"Trebuie să vedem legătura pe care o are cu ţara, dacă este mai aproape de Camerun, dacă este mai aproape de Franţa. Eu m-am născut în Franţa, am originile mele care sunt cameruneze. Dar mi-am petrecut toată viaţa în Franţa. De aceea am ales Franţa", a adăugat fotbalistul francez în cursul interviului difuzat marţi seară.

"Dar cu fiul meu va fi altfel. Poate că voi locui în Camerun sau el va avea o legătură mai mare cu Camerunul şi, prin urmare, va alege această ţară. Sau vom fi în Franţa şi el va alege Franţa. Dar este o alegere pe care o va face el. Eu nu vreau să-i spun să facă ceva, pentru că este o alegere personală. Voi fi doar tatăl său şi nu voi fi altcineva care să-i spună să facă sau să nu facă ceva. Este o alegere personală. Sunt sigur că o va lua pe cea potrivită, pentru că sunt sigur că va veni din inima sa", a conchis Kylian Mbappe.

Campionul mondial francez a petrecut trei zile în Camerun, unde a fost primit aproape ca un şef de stat. În cursul acestei vizite, Mbappe s-a deplasat la o şcoală pentru copii cu dizabilităţi, pe care a finanţat-o fundaţia sa şi a avut o întrevedere cu prim ministrul camerunez Joseph Dion Ngute, discuţia axându-se în special pe proiecte de ajutorare a copiilor din Camerun, conform anturajului său.

Călătoria s-a încheiat sâmbătă cu o vizită pe insula Djebale, în apropiere de Douala, unde se află satul natal al tatălui lui Mbappe.