Shakira riscă opt ani de închisoare: Autoritățiile au demarat procedurile de verificare în cazul artistei

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 20-07-2023 17:09

Celebra cântăreață Shakira se confruntă cu o nouă anchetă privind o presupusă fraudă fiscală în Spania. Autoritățile vor să verifice modul în care vedetă și-a achitat impozitul pe venit și pe avere în 2018, a anunțat joi un tribunal spaniol, potrivit Reuters.

Cântăreața se confruntă deja cu proceduri judiciare în Spania și ar putea ajunge în fața unui judecător la sfârșitul anului 2023 într-un alt caz legat de impozite restante în valoare de peste 14,5 milioane de euro datorate între 2012 și 2014, conform Mediafax.

În acest caz, procurorul cere o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru vedeta de 46 de ani, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak.

Tribunalul din orașul Esplugues de Llobregat, în nord-estul Spaniei, în apropiere de Barcelona, nu a oferit mai multe detalii în anunțul de joi.

Reprezentanții Shakirei au declarat că aceasta nu a primit nicio notificare și că a aflat despre noul caz prin intermediul presei. În prezent, cântăreața locuiește la Miami și va trebui să fie notificată personal la noua ei adresă, au adăugat ei.