Operatori de transport amendaţi cu 14 milioane de lire după accidentul mortal de tramvai din 2016 de la Londra

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 27-07-2023 17:52

Operatori de transport amendaţi cu 14 milioane de lire după accidentul mortal de tramvai din 2016 de la Londra

Doi operatori de transport britanici au fost condamnaţi joi la o amendă în valoare totală de 14 milioane de lire sterline (16,3 milioane de euro) în legătură cu accidentul de tramvai din 2016 din sudul Londrei soldat cu moartea a şapte pasageri, relatează AFP, informează Agerpres.

Alte 21 de persoane au fost rănite în accidentul din dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2016 de la Croydon, în care două rame de tramvai au ieşit de pe şine şi s-au răsturnat.

Companiile Transport for London (TfL) şi Tram Operations Limited (ToL), care au admis că nu şi-au îndeplinit în mod adecvat obligaţiile în materie de sănătate şi siguranţă, au fost condamnate joi la amenzi de 10 milioane, respectiv 4 milioane de lire sterline de tribunalul Old Bailey.

Conductorul tramvaiului, Alfred Dorris, în vârstă de 49 de ani, care a fost achitat pe 19 iunie, a explicat că a fost "dezorientat", accidentul având loc la ieşirea dintr-un tunel, înainte de un viraj, în condiţii de ploaie şi lumină slabă.

Judecătorul a subliniat atunci că riscul de dezorientare în tunel, înainte de curbă, nu a fost luat în calcul şi că un raport privind un accident "evitat în ultimul moment" cu câteva zile înainte a fost "ignorat".

Limita de viteză în virajul respectiv era de 20 de kilometri pe oră, însă tramvaiul se deplasa de trei ori mai repede.