Edinson Cavani şi-a reziliat contractul cu Valencia

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 29-07-2023 18:22

Atacantul uruguayan Edinson Cavani şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu echipa de fotbal Valencia CF, valabil până în iunie 2024, a anunţat sâmbătă clubul din Primera Division, citat de agenţia EFE.

Cavani a sosit la Valencia în urmă cu un an, după despărţirea de Manchester United, demonstrându-şi calităţile de marcator în prima parte a sezonului. Însă, după participarea la Cupa Mondială din Qatar, fotbalistul sud-american s-a confruntat cu unele probleme fizice şi nu a mai reuşit să înscrie, potrivit Agerpres.

"El Matador", cum este supranumit Cavani, avea unul dintre cele mai mari salarii din lotul Valenciei, o situaţie care i-a făcut pe oficialii clubului spaniol să caute o soluţie pentru ruperea contractului cu golgheterul uruguayan.

În vârstă de 36 de ani, Edinson Cavani a sosit în Europa în 2006, când a semnat cu Palermo, de unde s-a transferat apoi la Napoli, în 2010.

După încă trei sezoane în Italia, el a fost achiziţionat de Paris Saint-Germain, pentru care a marcat 200 de goluri în 301 meciuri. În 2020, Cavani a semnat cu Manchester United şi, după două campanii în Premier League, a ajuns la Valencia.

Atacantul uruguayan urmează acum să se întoarcă în America de Sud, fiind dorit de echipa argentiniană Boca Juniors, conform presei din această ţară.