Donald Trump iese la atac: 'M-aș putea confrunta cu un total de 561 de ani de închisoare!' / scrisoare pentru susținători

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 03-08-2023 08:51
Actualizat: 03-08-2023 07:39

Fostul președinte american Donald Trump, într-o scrisoare adresată donatorilor săi de campanie, a sugerat că ar putea fi condamnat la 561 de ani de închisoare în cazurile în care a fost implicat în ultimele luni, a informat miercuri The Hill.

"Departamentul de Justiție corupt al SUA, sub controlul necinstitului Joe (președintele american Joe Biden), m-a acuzat din nou. Și, potrivit unor rapoarte media, m-aș putea confrunta cu un total de 561 de ani de închisoare din cauza vânătorii de vrăjitoare de stânga", a scris Trump.

Pentru ce a fost acuzat

La începutul acestei săptămâni, Trump a fost acuzat că a răspândit informații false despre alegerile din 2020 și a încercat să profite de evenimentele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu pentru a rămâne la putere după ce a pierdut alegerile.

Vorbim despre procedurile conduse de procurorul special Jack Smith: el investighează dacă Trump a încălcat legea încercând să conteste rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 pe care le-a pierdut. Se crede că consecințele acelor alegeri au dus la revoltele din ianuarie 2021: apoi susținătorii lui Trump care demonstrau la Washington au intrat în clădirea Congresului SUA.

Trump a fost pus sub acuzare în trei cazuri în ultimele luni

  1. Vorbim despre luarea cu asalt a Capitoliului de către demonstranți;
  2. depozitarea ilegală a documentelor secrete;
  3. presupuse încălcări legate de afacerile fostului președinte.

A pledat nevinovat

Trump a pledat nevinovat în aceste cazuri. Sondajele arată că procesele nu afectează perspectivele politice ale fostului președinte: Trump este încă încrezător înaintea tuturor celorlalți participanți la alegerile primare din partea Partidului Republican în popularitate. Astfel, după cum a remarcat presa, șansele sale de a câștiga lupta pentru nominalizarea candidatului la președinția SUA din partea republicanilor sunt mari.

Următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în Statele Unite în 2024.