Breaking: Trei traficanți de droguri au fost arestați în dosarul fetei de 16 ani, moarte de supradoză

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 03-08-2023 15:06

Cele trei persoane acuzate de procurorii DIICOT Neamţ de trafic de droguri de mare risc, implicate în dosarul minorei în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, care a murit din cauza consumului de droguri, au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Neamţ.

Instanţa a respins solicitările inculpaţilor Gabor Matteo Leonardo, Mihuţ Alexandru Gabriel şi Pascal David Andrei de arest la domiciliu şi a stabilit arestarea preventivă pentru 30 zile.

Ancheta în acest caz a demarat pe 31 iulie după ce o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs, a decedat după ce a consumat droguri la domiciliul lui Gabor Matteo Leonardo.

"La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de către minora de 16 ani şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la faţa locului şi a percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere şi mai multe obiecte purtând urme de substanţă 3-CMC.

În urma anchetei, procurorii vor stabili dacă tânăra a consumat drogurile din proprie voinţă sau le-a ingerat împotriva voinţei sale.

Surse din cadrul anchetei au precizat că minora l-ar fi cunoscut pe Gabor Matteo Leonardo pe internet.

Minora a venit la Piatra-Neamţ pentru a participa la un concurs iar Gabor a aşteptat-o în Gara CFR de unde a condus-o cu maşina, la el acasă, în localitatea Dumbrava Roşie.

După câteva ore, minora a decedat din cauza drogurilor şi primele informaţii sunt că acestea i-au fost administrate, fără să ştie, într-o băutură, pentru că Gabor intenţiona să întreţină relaţii sexuale cu aceasta.