Medvedev anunță condițiile pentru pacea cu Ucraina: Ar trebui să se târască în genunchi, să ceară îndurare

Autor: George Traicu
Publicat: 06-08-2023 15:56
Actualizat: 06-08-2023 16:16

Negocierile privind situația din Ucraina nu sunt necesare, cât timp Kievul nu începe să ceară îndurare. Această opinie a fost exprimată pe canalul său Telegram de vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, relatează TASS, potrivit RADOR.

Politicianul a subliniat că procesul de negocieri privind problema ucraineană va avea șanse de succes doar cu participarea ambelor părți și ținând cont de realitățile actuale, inclusiv de noile regiuni ale Federației Ruse. Astfel, el a comentat decizia luată la consultările din orașul saudit Jeddah de a crea grupuri de lucru care să discute punctele "formulei" privind reglementarea în Ucraina, propusă de președintele Volodimir Zelenski.

"Deocamdată, aceste negocieri în sine nu sunt necesare. Inamicul ar trebui să se târască în genunchi, să ceară îndurare" - a scris Medvedev. Cu toate acestea, în opinia sa, orice propunere de pace are șanse de succes dacă sunt îndeplinite trei condiții cheie. Printre acestea el a menţionat participarea ambelor părți ale conflictului la negocieri. "Iar acest lucru nu se întâmplă" - a amintit Medvedev. "Trebuie ţinut cont de contextul istoric. Și acesta este următorul: țara Ucraina nu a existat înainte de 1991. Ea este un fragment din Imperiul Rus" - a adăugat Medvedev.

Al treilea factor, potrivit politicianului rus, ar trebui să fie luarea în considerare a realităţilor actuale. "Şi acestea sunt: ​​Ucraina se află în stadiul de înjumătăţire, iar o parte din teritoriile ei s-au întors în componenţa Rusiei" - a scris Medvedev. Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a subliniat că "mediatorul care este gata să admită aceste lucruri evidente are șanse de succes", în timp ce restul - niciunul.

În plus, Dmitri Medvedev a atras atenția asupra faptului că "este imposibil de argumentat cu referire la Carta ONU, având în vedere că, pe lângă suveranitate, există și dreptul națiunilor la autodeterminare".