Calum Scott revine în România la festivalul Summer in the City din Piaţa Constituţiei

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 08-08-2023 13:27

Calum Scott va cânta la festivalul Summer in the City din Piaţa Constituţiei pe 19 august. Line-up-ul evenimentului înseamnă anul acesta: Robbie Williams, Calum Scott, Jason Derulo, The Editors, Abby Roberts, Nicole Cherry şi alti artişti din România, potrivit news.ro.

Albumul de debut al lui Calum Scott, „Only Human”, a ocupat locul 1 pe iTunes în peste 20 de ţări şi a vândut peste un milion de exemplare ajustate. Hitul său single, „You Are The Reason”, a obţinut discul de platină şi a înregistrat peste 1 miliard de streamuri în întreaga lume. Billboard a lăudat vocea şi versurile sensibile ale lui Scott, în timp ce The Huffington Post a descris albumul său de debut ca fiind „convingător şi impresionant”.

Calum Scott a fost nominalizat la un Brit Award pentru cel mai bun single pentru interpretarea piesei „Dancing On My Own” de Robyn, care a devenit un fenomen global cu peste două miliarde de streamuri şi certificare de platină în cinci ţări.

Născut şi crescut în oraşul Hull din Anglia, Scott a devenit una dintre cele mai populare vedete din lumea muzicii din Marea Britanie, după ce a lansat câteva melodii de impact. Versiunea convingătoare a artistului, piesa „Dancing on My Own" a devenit imediat hit şi a ajuns pe locul doi în topurile din Marea Britanie.

Îmbrăcat în jeans şi cămaşă Ralph Lauren, urcând pe scena la Britain's Got Talent, Calum Scott a cucerit publicul în 2015. S-a făcut cunoscut la nivel mondial cu un cover al piesei „Dancing on my Own" a lui Robyn, cântând-o cu propria voce la „Britain's Got Talent". Simon Cowell, unul dintre juraţi i-a spus lui Scott că este cel mai talentat bărbat pe care l-a văzut în aceea emisiune.

În martie 2016, Scott şi-a lansat versiunea „Dancing on My Own" ca single de debut solo. Iar în luna aprilie a fost folosită în sezonul 7 al celui mai cunoscut şi îndrăgit serial al adolescenţilor, „The Vampire Diaries”. Melodia s-a vândut în peste şase sute de mii de exemplare.

A lansat în 2017 piesa „You Are the Reason" de pe albumul său de debut din 2018 „Only Human", apoi a continuat să colaboreze cu cântăreaţa Leona Lewis pentru această piesă. Setul a ajuns pe locul patru în Marea Britanie şi fost urmat de o ediţie de lux a albumului care a inclus trei piese suplimentare, inclusiv single-ul „No Matter What". În prima jumătate a anului 2021, Scott a lansat o serie de EP-uri pe baza materialul de pe primul său album, inclusiv „Only Acoustic”, „Only Colabs” şi „Only Love”. La începutul anului 2022, a lansat „If You Ever Change Your Mind" şi „Boys in the Street", înainte de lansarea celui de-al doilea album al său, „Bridges”. Însă Scott nu s-a oprit aici, anul trecut, împreună cu Lost Frequencies a lansat melodia „Where are You Now" care imediat a ajuns în top 10 UK Singles Chart.

După ce a cântat în România, Calum Scott a scris pe reţelele de socializare: „A fost de bine aici! Să fiu într-o ţară pe care nu am mai vizitat-o şi să am o primire atât de uimitoare, să interpretez în faţa a 60.000 de oameni reali... mi-aţi adus un mare zâmbet pe faţă! Muzica live a revenit! Mulţumesc, România, mă voi întoarce!”.

La Bucureşti, artistul a transmis că preferă să aibă o varietate de băuturi, inclusiv apă minerală, opţiuni sănătoase pentru gustări şi alimente proaspete, cum ar fi fructe şi legume.

Biletele pentru festivalul Summer in the City sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: SummerCity.ro şi IaBilet.ro