Franța, victorie cu Maroc în optimile Cupei Mondiale de fotbal feminin

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 08-08-2023 17:57
Actualizat: 08-08-2023 17:58

Eugenie Le Sommer a marcat două goluri și a condus Franța la o victorie cu 4-0 în fața debutantei Maroc, în ultimul meci, marți, din optimile de finală de la Cupa Mondială feminină, și s-a calificat în sferturile de finală pentru a treia oară consecutiv.

Cel de-al patrulea gol al turneului al lui Kadidiatou Diani, o lovitură de cap în minutul 15, a declanșat șirul de trei goluri în doar 8 minute, Kenza Dali (20) și Le Sommer (23) marcând și ele pe stadionul Hindmarsh, punând capăt astfel parcursului de poveste al echipei nord-africane.

Franța urmează să înfrunte în sferturile de finală gazda Australia, sâmbătă, la Brisbane.

Marocul a devenit cea mai slab clasată echipă la nivel de clasament FIFA (locul 72) care a ajuns vreodată în optimi, revenind după un 6-0 în fața Germaniei și învingând Coreea de Sud și Columbia.

Nu au mai reușit însă să treacă de Franța, clasată pe locul cinci, care a rămas neînvinsă în faza grupelor, încununată de o victorie dramatică cu 6-3 cu Panama.

Le Sommer și-a mărit recordul de goluri din toate timpurile pentru Franța la 92, în partida în care Les Bleues au marcat pentru prima dată patru goluri într-un meci eliminatoriu de la Cupa Mondială.

Jucătoarea în vârstă de 34 de ani de la Olympique Lyonnais a marcat al doilea gol pentru Franța, în repriza secundă, reluând cu capul de la bara a doua o centrare lungă a lui Vicki Becho, în minutul 70.

La această Cupă Mondială a fost pentru prima dată când trei națiuni africane au ajuns în optimi de finală: Maroc, Africa de Sud și Nigeria. Marocul spera să devină prima națiune africană care să câștige un meci eliminatoriu.