Predoiu anunță concluziile anchetei Corpului de control în cazul 2 Mai: 'Pregătire precară și lipsa de experiență a unor agenți' / VIDEO

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-08-2023 19:24
Actualizat: 28-08-2023 20:45

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, anunță concluziile anchetei Corpului de control la Poliția Constanța după accidentul din 2 Mai.

„Cu privire la concluziile raportului. Modul de intervenție a fost caracterizat de o serie de încălcări ale normelor pe fondul pregătirii profesionale precare, a lipsei de experiență ori nerespectării cu bună știință a obligațiilor legale. Lipsa unei baze de date la nivelul MAI privind polițele RCA nu a fost de natură să împiedice măsurile legale. S-au stabilit carențe în actul managerial la nivelul tuturor palierelor ierarhice. Nerespectarea prevederilor legale privind deținerea de substanțe psihoactive. Comisia de control s-a sesizat din oficiu privind comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu. Sesizare înaintată la Parchetul de lângă Tribunalul Constanța. (...) O parte din concluziile raportului sunt perfect argumentate, altele, insuficient argumentate”, a spus Predoiu.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, miercuri, primele demiteri în urma modului în care au acționat polițiștii care l-au oprit în trafic pe Vlad Pascu înainte de producerea accidentului din 2 Mai. Ministerul a anunțat și sesizarea parchetului în cazul polițiștilor care nu l-au testat pentru droguri pe tânăr și l-au lăsat să plece la volanul mașinii.

Au fost demiși: adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, șeful Serviciului rutier Constanța, șeful Poliției municipiului Mangalia și șeful postului de poliție Vama Veche.