Care este bilanțul deceselor în statul american Florida, afectat de uragan

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 31-08-2023 03:18

În statul american Florida există până în prezent un singur "deces neconfirmat" în urma uraganului Idalia, în timp ce oficialii continuă să cerceteze zonele grav afectate, a declarat miercuri guvernatorul statului, Ron DeSantis, informează Rador.

Departamentul de aplicare a legii din Florida cercetează în prezent un deces care a implicat un "incident de trafic", a declarat guvernatorul Ron DeSantis. Încă nu au fost confirmate decese din cauza furtunii, a precizat acesta. Directorul Diviziei de Management al Situațiilor de Urgență din Florida, Kevin Guthrie, a declarat că majoritatea oamenilor au plecat înainte ca furtuna să ajungă pe uscat. "Nu găsim pe nimeni acasă, deci, prin urmare, așa cum a vorbit guvernatorul, mulți mulți oameni au ținut cont de avertismentele de evacuare", a declarat Guthrie la o conferință de presă miercuri. Kevin Guthrie a declarat că 75% din căutările inițiale în zonele afectate au fost finalizate.

El a precizat că, începând de miercuri seară, echipele încă lucrează. Joi, oficialii vor trece la securizarea și stabilizarea zonelor greu afectate pentru a nu se agrava, a spus el. De asemenea, echipele se vor întoarce în zonele puternic afectate pentru o căutare secundară pentru a se asigura că nu a rămas nimeni acolo. Oficialii vor începe să efectueze evaluări ale pagubelor în comunități, atât ale proprietăților individuale, cât și ale clădirilor publice, a mai spus Kevin Guthrie.