Actorul francez Mathieu Kassovitz a fost grav rănit într-un accident de motocicletă

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 04-09-2023 09:29

Actorul francez Mathieu Kassovitz se afla într-o stare de sănătate „îngrijorătoare” duminică, după un accident de motocicletă produs pe autodromul Linas-Monthléry (Essonne), au anunţat prefectura şi parchetul din Evry. El a fost transportat la spitalul din Kremlin-Bicêtre (Val-de-Marne), a precizat prefectura din Essonne, confirmând o informaţie difuzată de BFMTV, potrivit news.ro.

„Prognosticul său nu îi pune viaţa în pericol”, au declarat pentru AFP apropiaţi ai lui Mathieu Kassovitz, menţionând „răni grave la o gleznă şi la bazin”. Potrivit primelor informaţii, actorul în vârstă de 56 de ani, care venise să ia lecţii de conducere avansată pe motocicletă în vederea pregătirii unui film, a fost singura persoană implicată şi nu a lovit un alt vehicul, a precizat parchetul.

El a fost proiectat de pe vehiculul cu două roţi pe care îl conducea singur şi a căzut violent la pământ. Potrivit Le Parisien, la sosirea serviciilor de urgenţă, actorul avea multiple fracturi deschise foarte dureroase, ceea ce i-a determinat pe medici să îl adoarmă. El ar fi suferit un traumatism cranian şi o fractură de bazin.

O anchetă privind cauzele rănilor a fost deschisă de procuratura din Evry şi încredinţată brigăzii de securitate urbană din Sainte-Geneviève-des-Bois (Essonne). Martori ai accidentului, printre care şi instructorul de conducere al actorului, sunt în prezent audiaţi, a precizat parchetul.

Cunoscut publicului larg pentru rolul lui Malotru, agentul secret din serialul de succes „Le Bureau des légendes”, Mathieu Kassovitz a dus o carieră eclectică de actor-regizor începând cu anii 1990. Debutul său în lumea filmului a avut loc în 1995, cu filmul alb-negru„ La Haine”, regizat chiar de el, despre maladia din suburbii şi violenţa poliţienească, care l-a scos în evidenţă în special pe actorul Vincent Cassel. Acest film revoluţionar i-a adus un premiu la Cannes.

Ca actor, Mathieu Kassovitz - „Kasso” pentru prietenii săi - a realizat zeci de filme („Un héros très discret” de Jacques Audiard, „Amen” de Costa-Gavras etc.). A jucat pentru Jean-Pierre Jeunet în „Amélie Poulain” şi chiar şi-a încercat norocul la Hollywood („Gothika”) în anii 2000.

A revenit în lumina reflectoarelor în 2015 datorită regizorului Éric Rochant, care i-a încredinţat rolul lui Guillaume Debailly, alias Malotru, un agent secret împărţit între datoria sa şi dragostea unei femei. Un rol subtil într-un serial care s-a bucurat de cinci sezoane de succes, punctate de evenimente geopolitice. În cinematografie, Mathieu Kassovitz va juca miercuri în „Visions”, de Yann Gozlan, alături de actriţa Diane Kruger.