Rusia interceptează și neutralizează o dronă în nordul Crimeei și reține un suspect pentru conspirație la un atentat

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 08-09-2023 14:46

Rusia a afirmat vineri că a doborât o dronă în nordul Crimeei şi a reţinut un suspect pentru pregătirea unui atac asupra infrastructurii feroviare din peninsula anexată, transmite agenţia EFE.

"Apărarea antiaeriană a fost desfăşurată în nordul Crimeei. Un aparat inamic fără pilot a fost doborât", a scris guvernatorul impus de Rusia în peninsulă, Serghei Aksionov, pe canalul său Telegram, conform agerpres.

El a mai spus că în Crimeea "a fost împiedicat un atac terorist asupra căii ferate, care era pregătit la instrucţiunile serviciilor speciale ucrainene" şi că suspectul a fost reţinut de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

"Ca urmare a măsurilor luate, a fost arestat un cetăţean rus, rezident în Sevastopol, născut în 1978, care, urmând instrucţiunile serviciilor secrete militare ucrainene, colecta informaţii despre amplasarea obiectivelor şi unităţilor armatei ruse", a precizat FSB într-un comunicat.

Aceeaşi sursă a precizat că deţinutul este, de asemenea, suspectat de "pregătirea unui atac terorist asupra unei instalaţii de transport feroviar".