F1: Pilotul chinez Guanyu Zhou şi-a prelungit contractul cu Alfa Romeo până în 2024

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 14-09-2023 14:34

Pilotul chinez Guanyu Zhou şi-a prelungit contractul cu echipa de Formula 1 Alfa Romeo până în 2024, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Zhou, 24 ani, a devenit primul pilot chinez din Formula 1 în 2022, când şi-a făcut debutul la Alfa Romeo.

Prin această decizie, Alfa Romeo va avea sezonul viitor, din 2024, aceeaşi pereche de piloţi oficiali: finlandezul Valtteri Bottas, al cărui contract expiră la finele sezonului viitor, şi Zhou.

''Am muncit extrem de intens din prima zi şi aici există un nivel incredibil de motivaţie de a continua aşa în fiecare zi'', a declarat Zhou, care ar putea concura anul viitor în Marele Premiu al Chinei, care nu s-a mai ţinut începând cu 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

''Sunt foarte motivat de oportunitatea de a concura în sfârşit cu echipa mea în China, în faţa publicului meu. Va fi un moment grozav şi sunt mândru că îl voi împărtăşi alături de cei care m-au susţinut'', a adăugat Zhou.

În acest sezon, Zhou s-a clasat de două ori în puncte (locul 9) în cursele din Australia şi Spania. Alfa Romeo ocupă deocamdată locul 9 în clasamentul constructorilor (10 puncte), în acest sezon.

Alfa Romeo a anunţat că francezul Theo Pourchaire, liderul la zi al Formulei 2, va continua şi în 2024 rolul de pilot de rezervă.