Vânzările trimestriale ale H&M au fost sub aşteptări

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 15-09-2023 11:04

Vânzările trimestriale ale H&M au fost sub aşteptări

Hennes & Mauritz AB (H&M) a raportat vineri vânzări stabile în cel mai recent trimestru (perioada iunie-august 2023), al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume având dificultăţi în atragerea clienţilor, afectaţi de inflaţia ridicată, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Eforturile în vederea îndeplinirii obiectivului companiei de a ajunge la o marjă operaţională de 10% în 2024 se îndreaptă în direcţia potrivită. Profitabilitatea şi nivelul stocurilor au fost priorităţile noastre în ultimul trimestru", se arată în comunicatul firmei suedeze.

În perioada iunie-august 2023, vânzările în monedă locală "au fost stabile" comparativ cu perioada similară din 2022, sub estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 5%.

Vânzările nete au urcat cu 6%, la 60,9 miliarde de coroane suedeze (5,45 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau 63,5 miliarde de coroane suedeze.

Anul acesta, acţiunile H%M au urcat cu 53% la Bursa de la Stockholm, după ce reducerile de costuri şi-au arătat roadele. Dar compania încă are dificultăţi în a concura cu rivala Inditex, precum şi cu rapida expansiune de retailerilor online de îmbrăcăminte, cum ar fi SHEIN şi Temu.

Excluzând operaţiunile din Rusia, Belarus şi Ucraina, vânzările H&M în monedă locală au crescut cu 8%. Compania va începe în noiembrie redeschiderea magazinelor din Ucraina, care au fost închise anul trecut după invazia Rusiei.