Sfârșit tragic pentru pasagerii și echipajul unui avion prăbușit sâmbătă în nordul statului amazonian din Brazilia

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 17-09-2023 05:02

Un accident de avion care s-a prăbușit sâmbătă în nordul statului amazonian din Brazilia s-a soldat cu 14 morți, a declarat guvernatorul statului. Accidentul a avut loc în provincia Barcelos, la aproximativ 400 km de capitala statului, Manaus, informează Reuters.

"Regret profund moartea celor 12 pasageri și a celor doi membri ai echipajului care au fost victimele accidentului aviatic de sâmbătă de la Barcelos", a declarat Wilson Lima, guvernatorul statului Amazonas pe X, cunoscut anterior ca Twitter. "Echipele noastre au lucrat încă de la început pentru a oferi sprijinul necesar.Condoleanțe și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile și prietenii lor."

Compania aeriană Aerotaxi din Manaus a emis o declarație prin care a confirmat că a avut loc un accident și că investighează, dar nu a oferit detalii despre decese sau răniți. "Contăm pe respectul pentru intimitatea celor implicați în aceste momente dificile și vom fi disponibili pentru a oferi toate informațiile și actualizările necesare pe măsură ce ancheta avansează", se arată în declarație.

Unele instituții media braziliene au relatat că printre cei uciși se află cetățeni americani.Reuters nu a putut confirma aceste informații.