'Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată'. Ministerul Transporturilor, precizări după explozia din această dimineață

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 20-09-2023 10:26

Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată în urma exploziei care a afectat miercuri dimineaţa o navă sub pavilion Togo care transporta ciment, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment.

"O navă sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6:50 o explozie la compartimentul maşină şi a solicitat abandonul navei. Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina. Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliţiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipajului. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina. Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată", precizează MTI.

Nava sub pavilion Togo a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.