Doliu în lumea fotbalului: fostul căpitan al naționalei Braziliei a încetat din viață

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 20-09-2023 12:01

Doliu în lumea fotbalului: fostul căpitan al naționalei Braziliei a încetat din viață

Marinho Peres, căpitanul selecţionatei Braziliei la Cupa Mondială de fotbal din 1974, găzduită de Germania, a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani, în oraşul Sorocaba, a anunţat marţi clubul Santos FC, citat de EFE, informează Agerpres.


Fostul fundaş central a disputat 74 de meciuri şi a înscris cinci goluri pentru Santos FC în 1973 şi 1974. După despărţirea de clubul paulista, el s-a transferat la FC Barcelona, însă în 1975 a revenit în Brazilia, pentru a evita să efectueze serviciul militar în Spania, în condiţiile în care avea dublă cetăţenie.

După ce a agăţat ghetele în cui, Marinho Peres a devenit antrenor şi a pregătit-o pe Santos FC în 1988, activând şi la alte cluburi din ţara sa, dar şi din Angola şi Portugalia, printre care şi Sporting Lisabona (1990-1992).

Marinho Peres Ulibarri, care avea o diplomă în economie, a jucat alături de Pele şi a fost căpitanul Selecao care s-a clasat pe locul al patrulea la Cupa Mondială din 1974.

Clubul FC Santos, care a deplâns decesul fostului său jucător, a declarat doliu oficial timp de trei zile, cu drapelul în bernă la sediul său administrativ şi sportiv.