Alejandro Bale și-a prelungit contractul cu FC Barcelona

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 20-09-2023 15:13

FC Barcelona și jucătorul Alejandro Balde au ajuns la un acord pentru un nou contract până la 30 iunie 2028. Clauza de răscumpărare este stabilită la 1 miliard de euro. Semnarea noului contract va avea loc joi, 21 septembrie, la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Anunțul a fost făcut miercuri de gruparea catalană, care a anunțat și ordinea de zi a evenimentului de joi, când presa va putea asista la semnarea noului contract de către produsul echipei de tineret, urmată de un discurs din partea președintelui Joan Laporta și a jucătorului Alejandro Balde, conform News.ro.

Odată cu semnarea prelungirii contractului, Alejandro Balde își consolidează poziția de fundaș stânga la prima echipă. După ce a ajuns la Barça în 2011, pe când avea opt ani, Balde a parcurs rapid categoriile de vârstă la echipele de tineret ale FC Barcelona.

În sezonul 2020/21 a început să aibă primele apariții în prima echipă, debutând într-un amical împotriva lui Nàstic de Tarragona, în pre-sezon.

În septembrie 2021 a debutat în Liga Campionilor într-un meci împotriva lui Bayern Munchen, intrând în locul lui Jordi Alba. În campania 2021/22 a avut mai multe ocazii de a-și demonstra talentul, iar în 2022/23 s-a impus ca jucător al primei echipe și ca primă opțiune pe postul de fundaș stânga. Până în prezent, a avut 55 de apariții pentru prima echipă a lui Barça, 42 ca titular, marcând un gol și oferind șase pase de gol.