Spaniolul Jorge Martin a câştigat cursa de sprint din New Delhi, în cadrul Marelui Premiu al Indiei la MotoGP

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 23-09-2023 18:03

Pilotul spaniol Jorge Martin (Ducati-Pramac) a câştigat cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al Indiei la MotoGP, desfăşurată sâmbătă la New Delhi, informează AFP.

Martin, care a luat startul de pe poziţia a doua a grilei, a reuşit să preia imediat conducerea cursei, pe care nu a mai cedat-o până la final, scrie agerpres.ro.

La capătul celor 11 tururi de circuit, Jorge Martin s-a impus cu un avans de aproape o secundă şi jumătate în faţa campionului mondial en titre, italianul Francesco Bagnaia (Ducati), ocupantul locului al doilea. Pe poziţia a treia, la 2,4 secunde, s-a clasat spaniolul Marc Marquez (Honda).

Italianul Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), plecat din pole position, a fost lovit în primul viraj de coechipierul şi compatriotul său Luca Marini, dar a reuşit să rămână pe motocicletă şi să continue cursa, clasându-se în final pe locul al cincilea.

În ierarhia generală a Campionatului Mondial de MotoGP conduce Francesco Bagnaia, cu 292 de puncte, urmat de Jorge Martin, cu 259 de puncte, şi de Marco Bezzecchi, cu 223 de puncte.