Bayern Munchen a prezentat noul său teren din cristale LED

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 26-09-2023 10:31

Echipa germană de baschet va disputa meciul său de debut în noul sezon din "Basketball Bundesliga" (BBL) pe un teren din cristale LED de înaltă tehnologie, o inovaţie care a fost testată luni de fostul baschetbalist Steffen Hamann, în prezenţa presei, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Eram puţin îngrijorat că era prea ferm, dar vibrează aproape mai bine decât un parchet", a declarat fostul internaţional german pentru postul de televiziune BR24 Sport, după ce a testat noul teren timp de aproximativ cincisprezece minute.

Suprafaţa, care are două straturi de sticlă laminată cu o grosime de cinci milimetri şi o folie de siguranţă, recreează terenul de joc original, folosind linii de marcaj LED (Light Emitting Diode - dioda luminescenta) situate sub podea.

Terenul oferă, de asemenea, o elasticitate optimă şi o absorbţie a şocurilor pentru sportivi, precum şi o aderenţă adecvată.

Suprapunerile, experienţa grafică şi posibilităţile de a proiecta tot ceea ce se poate imagina, de la statistici la videoclipuri, sunt "uimitoare", a declarat Hamann, citat de "Suddeutsche Zeitung".

Fanii baschetului vor putea asista la premiera mondială a acestei suprafeţe de ultimă generaţie, vineri, cu ocazia meciului dintre Bayern Munchen şi Mitteldeutsche BC.