Inter Miami, fără Messi, învinsă de Houston Dynamo în finala Cupei Statelor Unite

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 28-09-2023 10:15

Echipa Inter Miami, fără superstarul Lionel Messi (accidentat), s-a înclinat în finala Cupei Statelor Unite la fotbal (US Open Cup), în faţa formaţiei Houston Dynamo, scor 1-2, pe stadionul DPV PNK din Fort Lauderdale (Florida), în faţa a 17.000 de spectatori, potrivit Agerpres.

Dynamo, care a cucerit pentru a doua oară în istoria sa acest trofeu, a marcat ambele goluri în prima repriză, prin Griffin Dorsey (24) şi Amine Bassy, care a transformat un penalty în minutul 33. Inter a redus din handicap prin Josef Martinez, în timpul adiţional (90+2).

US Open Cup este cea mai veche competiţie de "soccer" (fotbal) din Statele Unite, creată în 1914 şi deschisă atât cluburilor profesioniste, cât şi echipelor de amatori.

În Liga nord-americană (MLS), Inter Miami ocupă locul 14 (penultimul) în clasamentul Conferinţei de Est, la cinci puncte de ultimul loc care asigură calificarea în play-off, în condiţiile în care mai are de disputat cinci meciuri.

În afara campionului mondial Lionel Messi, Inter Miami nu a putut conta în această finală nici pe spaniolul Jordi Alba, accidentat la rândul său. La gruparea din Florida a evoluat, în schimb, celălalt fost jucător de la FC Barcelona recrutat în această vară, Sergio Busquets.

Echipe:

Inter Miami: Callender - Yedlin (Ruiz, 75), Krivţov, Miller, Allen - Cremaschi (Stefanelli, 84), Busquets, Gomez (Arroyo, 46) - Farías, Campana, Taylor (Martinez, 46).

Houston Dynamo: Tarbell - Dorsey, Sviatchenko, Micael, Escobar - Artur, Herrera - Carrasquilla (Hadebe, 90+1), Bassi (Caicedo, 83), Quinones (Smith, 79) - Baird (Ibrahim, 83).

Arbitru: Jon Freemon (SUA).