Boloș: 'De 3 zile nu dorm' / R.Bogdan: 'Nu ne mai considera proști' (stenograme)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 04-10-2023 13:58
Actualizat: 04-10-2023 13:43

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ar fi acuzat în ședința coaliției de guvernare, desfășurată în această săptămână, conform unor stenograme prezentate de Antena 3, că s-a mărit gaura la bugetul de stat și dacă nu se iau măsuri României i se pot suspenda în acesta an fondurile europene.

La auzul veștii, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat critic, iar ministrul a răspuns că este gata să-și dea demisia dacă știe alt coleg liberal să negocieze mai bine cu Comisia Europeană.

Discuția redată de sursa citată:

Marcel Boloș: - De 3 zile nu dorm, speram ca luna septembrie să nu o închid pe deficit. Am un minus de 7,5 miliarde de lei la încasare pe luna septembrie. O să opresc toate plățile până la finalul anului, pentru că o să ni se suspende fondurile europene de la 1 Decembrie.

Rareș Bogdan: - Marcele, te rog frumos. Nu suntem la televizor aici. nu ne mai considera pe toți proști și neinformați. E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile. Nicidecum nu se suspendă pe loc.

Marcel Boloș: - Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles.

Marcel Ciolacu: - Vă rog, dle Rareș Bogdan, că-l blocați pe dl ministru, găsim soluții aici.