Femeie de 53 de ani din Răşinari, prinsă în trei rânduri conducând un tractor cu permisul anulat

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 05-10-2023 13:00

O femeie în vârstă de 53 de ani, din Răşinari, a fost reţinută de poliţişti, după ce a fost depistată în trei rânduri conducând un tractor pe raza localităţii de domiciliu, deşi avea acest drept anulat, potrivit Agerpres.

''La data de 4 octombrie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au reţinut o femeie în vârstă de 53 de ani, din Răşinari, cercetată penal pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conducere având acest drept anulat'', informează joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

În fapt, în perioada 25 septembrie - 3 octombrie, femeia a fost depistată în trei rânduri conducând un tractor agricol pe raza localităţii de domiciliu, deşi dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

În cazul celor care conduc tractoare agricole sau forestiere pe drumurile publice se instituie obligativitatea deţinerii permisului de conducere. Noile prevederi legale au intrat în vigoare la începutul lunii iulie a acestui an, fiind publicate în Monitorul Oficial nr. 616 din data de 6 iulie 2023, prin care articolul 335 din Codul penal suferă modificări privind circulaţia tractoarelor pe drumurile publice.