Armele Occidentului livrate Ucrainei au ajuns în mâna Hamas? Kievul dezminte totul

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-10-2023 23:16

Armele Occidentului livrate Ucrainei au ajuns în mâna Hamas? Kievul dezminte totul

Direcţia principală de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a denunţat luni o presupusă operaţiune a Moscovei constând în predarea către Hamas a unor arme occidentale capturate de forţele ruse în Ucraina pentru a-i acuza pe ucraineni că ar fi revândut arme primite din Occident unor grupări teroriste, relatează EFE, informează Agerpres.

Rusia a decis să servească de atacul teroriştilor grupării radicale palestiniene Hamas asupra Israelului pentru a pune la cale o provocare de amploare împotriva Ucrainei, notează la rândul său agenţia de presă ucraineană Unian.

Prima fază

"Armata rusă a predat deja teroriştilor din Hamas arme fabricate în SUA şi în ţări din Uniunea Europeană pe care le-a capturat în cursul ostilităţilor în Ucraina", menţionează GUR într-un comunicat.

A doua fază

A doua fază a planului, afirmă GUR, este de a acuza armata ucraineana că ar vinde în mod regulat arme occidentale teroriştilor. Ca parte a campaniei de dezinformare a Kremlinului, aceste falsuri ar trebui să stea la baza unui număr de "publicaţii revelatoare" şi "investigaţii" în mass-media occidentală, susţine serviciul de informaţii militar ucrainean. "Pentru a fi mai convingătoare, serviciile speciale ruse vor încerca să se folosească de comentariile unui trădător din cadrul Serviciului de Frontieră al Ucrainei, Ruslan Sîrovoi, locotenent-major, care a fugit recent la Moscova", se afirmă în comunicatul serviciului de spionaj al armatei ucrainene.

Potrivit GUR, scopul acestei acţiuni ar fi "discreditarea Forţelor armate ale Ucrainei şi încetarea completă a ajutorului militar occidental" către Kiev.