Israelul, avertizat că vine 'ceva mare' - Autoritățile militare au preferat să se concentreze pe Cisiordania (sursă egipteană)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-10-2023 17:56
Actualizat: 09-10-2023 18:00

Sursa egipteană: Israelul a fost avertizat de "ceva mare", dar a preferat să se concentreze pe Cisiordania și a minimalizat gravitatea amenințării din Gaza.

Un oficial egiptean a declarat pentru Associated Press că Egiptul a avertizat în repetate rânduri Israelul în legătură cu "ceva mare" - dar nu a precizat despre ce este vorba.

Potrivit acestuia, oficialii israelieni s-au concentrat asupra Cisiordaniei și au neglijat să se concentreze asupra Gaza.

„I-am avertizat că explozia situației va veni, și foarte curând, și va fi mare. Dar ei nu au ținut cont de aceste avertismente”, a declarat sursa egipteană.

Mobilizare masivă în Israel

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele terestre au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița cu fâșia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriștii Hamas.

Amiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că israelienii au restabilit controlul până la granița cu zona controlată de Hamas, dar există lupte izolate contra luptătorilor teroriști ai Hamas.