Președintele palestinian își anunță vizita la Moscova în plin război între Hamas și Israel

Autor: George Traicu
Publicat: 10-10-2023 17:33

Președintele palestinian Mahmoud Abbas plănuiește o vizită la Moscova, a susținut publicația de știri rusă RBK pe 9 octombrie.

Abdel Hafiz Nofal, ambasadorul Palestinei în Rusia, a spus că planurile pentru vizită sunt în curs, dar data nu a fost stabilită.

"Așteptăm o declarație oficială a Kremlinului, a părții ruse, cu privire la momentul în care va avea loc vizita. S-a ajuns la un acord că domnul Abbas va veni aici la Moscova", a spus Nofal.

Pe 7 octombrie, gruparea armată palestiniană Hamas a lansat un atac masiv cu rachete asupra Israelului, soldând cu sute de victime.

În urma atacului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat război și a lansat lovituri de răzbunare împotriva Gazei. Începând cu 9 octombrie, Ministerul Sănătăţii din Gaza a raportat 687 de victime palestiniene.

Serviciile de informații militare ucrainene au raportat pe 9 octombrie că Rusia a trimis Hamas arme capturate în Ucraina, cu planuri de a pretinde că armele au fost vândute de Ucraina.

Politicienii ruși au susținut, de asemenea, că sprijinul occidental pentru Ucraina a cauzat parțial luptele din Israel și Palestina.

Human Rights Watch a etichetat lovitura Hamas împotriva civililor israelieni drept o încălcare a dreptului internațional și a numit, de asemenea, pedeapsa colectivă a Israelului împotriva civililor din Gaza o crimă de război.